Background full image - Duiktrips

Volgende duiken (onder voorbehoud)

Deze kalender is zeker niet volledig.

Wel is zeker dat in de loop van het duikjaar nog enkele (duik)activiteiten worden toegevoegd. Het is ook mogelijk dat duikstekken en data aangepast worden naargelang coronamaatregelen, weersomstandigheden, toelatingen en/of het brevet van ingeschreven duikers.  Daarom is het nuttig om onderstaande kalender regelmatig te checken.

 

Fun dive @ Todi (OA)

TODI, een 5* indoor duikcentrum waar men 2 uur lang kan snorkelen of duiken tussen meer dan 4000 kleurrijke, tropische zoetwatervissen, bekoorlijke zeemeerminnen en een decor dat verwijst naar het mijnverleden. Het bassin is opgedeeld in 8 verschillende zones die met een bellengordijn gescheiden zijn. De meer dan 30 verschillende soorten vissen zwemmen, schuilen en broeden tussen de vele levensechte decorelementen zoals een mijngang, grotten, autowrakken, tempelruïnes en een druk bezocht onderwatercafé. Kortom, een unieke duikbeleving in een uniek decor !

Do 12 mei - Night Dive met breeklichtjes @ Nemo33 (OA)

Voor al diegenen die Nemo33 nog niet kennen en/of nog nooit diep hebben gedoken in het donker... Nemo33 is het op drie na diepste zwembad ter wereld, na Deep Joy in Italië, DeepSpot in Polen en DeepDive Dubai. Het diepste punt bevindt zich op 33m en de gemiddelde watertemperatuur bedraagt er 30°C, een droom voor al onze koukleumen. Om degelijk voorbereid te zijn op de adventure dives in de Ardense steengroeven (juni), dalen we hier eerst nog eens op 't gemakske af tot helemaal beneden in de put en dat met feeërieke breeklichtjes. Een aanrader voor wie goed voorbereid wil zijn op duiken in carrières of simpelweg voor de fun.

Zo 15 mei - Fun dive @ Carrière La Roche Fontaine (verschoven naar latere datum)

La Roche Fontaine, een oude marmergroeve, staat voor rood gekleurde rotsen, goed zicht, veel vis en tal van afgezonken objecten waaronder een sleepboot, een Porsche en zelfs een afgedankte Hawker Hunter van het Belgische leger. De groeve is opgebouwd uit verschillende niveaus die, gescheiden door loodrechte wanden, bezaaid zijn met oude werktuigen zoals een gondel, allerlei materiaal en de barak waar de arbeiders vroeger middagpauze hielden. Indrukwekkend is de enorme kraan die ver boven het wateroppervlak uitsteekt.  Bangelijk !

Zo 3 juli - Fun dive @ Carrière de la Croisette / Vodecée (verschoven naar latere datum)

De carrière de la Croisette / Vodecée is een kleine fotogenieke steengroeve met loodrechte wanden waar vroeger rood marmer werd gedolven. Omdat er enkel mag gedoken worden op uitnodiging is het hier heerlijk zweven langs kraters en spelonken, omringd door trossels barbelen, extreem tamme karpers, vervaarlijk uitziende snoeken en de beruchte monster-meervallen. Te ontdekken zijn ook tal van afgezonken objecten, reliquien en achtergelaten werktuigen uit een grijs verleden. Een coole en niet te missen afsluiter van onze succesvolle carrière-maand.

28 okt - 11 nov - Go Far @ Hét Walhalla voor avontuurlijke duikers

Tijdens de herfstvakantie, als het hier in België al wat guur en ongezellig wordt, vliegt ScubaLife naar goede gewoonte richting warme oorden.  Onze najaarsbestemming 2022 houden we nog even voor ons maar weet al dat het een exotische topbestemming is met tropische temperaturen, een turquoise zee, parelwitte stranden, wuivende palmbomen, maagdelijke riffen én geheimzinnige grotsystemen en ondergrondse rivierenstelsels. Zodra de reis volledig is uitgewerkt vindt je hier de link naar onze Go Far-pagina met alle details van deze unieke duikbestemming... Hét walhalla voor avontuurlijke duikers, zoveel is zeker.

 

Vorige duiken 

Za 19 maart - Mantis Divers' 2de Handsbeurs @ Gildenhuis Melle, vanaf 14u

De leden van de Mantis Divers organiseren wederom een tweedehandsbeurs voor recreatief en technisch duikmateriaal. Ideaal voor zowel beginnende als ervaren duikers om ofwel een duit uit te sparen of om niet meer gebruikt materiaal van de hand te doen. Naast de verkoop van tweedehands- en stockartikelen is de gezellige bar dé ontmoetingsplek met technische duikers, eventueel bij een natje en een droogje. Voorts nemen drie gastsprekers waaronder de Polygon Seahorse je mee onderwater en belichten ze interessante duiktopics. De toegang is gratis.

Zo 17 april - Paasduik @ ???

Enkel Paaseitjes rapen in de tuin... Dat is al lang niet meer van deze tijd. M.a.w., avontuurlijk en onverschrokken als we zijn, duiken wij van ScubaLife dan ook het water in en gaan achter paaseieren in een heuse onderwaterjacht.  De duikstek zelf houden we nog even geheim maar wat zeker is, is dat de Paashaas beloofd heeft om langs te komen en flink wat eitjes te droppen in het water. Aan jullie om die te vinden en op te duiken, zoveel als mogelijk. Vaneigens krijgt elke deelnemer achteraf een zak lekkers mee naar huis, maar hij of zij die het Gouden Ei opvist krijgt een extra cadeautje. Succes !

Zo 1 mei - Fun Dive @ Zilvermeer Mol

Het Zilvermeer van Mol is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste duikstekken in België. Er zit heel wat vis en de zandbodem daalt zacht glooiend af tot een max diepte van 9 meter met twee uitschieters tot 15 meter. Om de duikstek nog aantrekkelijker te maken werden er een negentigtal kunstwerken op de bodem geplaatst die je kan ontdekken adhv een onderwaternavigatiekaart. Het is dan ook dé geschikte plas om te duiken en te navigeren op kompas. We navigeren vandaag ook zeker richting Yorin, het 12meter lang afgezonken wrak.

Do 5 mei - Spellekesduik @ Nemo33 (OV)

Tijdens elke duik moeten we alert blijven en ons steeds bewust zijn van de situatie en van onszelf. Evenwel, een onbekende omgeving, diepte, stress en perslucht kunnen ervoor zorgen dat ons brein helemaal gedesoriënteerd raakt, we minder snel en helder gaan denken en hopeloos gaan panikeren. Wil je in de veilige omgeving van Nemo33 ervaren hoe onze hersenen onderwater werken? Zo ja, duik dan zeker mee en ervaar aan de hand van raadsels, puzzels en zoekplaatjes hoe ons geheugen en onze aandacht beïnvloed worden. Je kan er als duiker alleen maar voordeel uit halen. En een hoop plezier, dat ook natuurlijk!

Zo 15 mei - Fun dive @ Carrière Traigneaux - Villers-deux-Eglises

De steengroeve van Traigneaux is een oude marmergroeve in een mooie, bosrijke omgeving. De max diepte is 28 meter en het water is er bijzonder helder. Aangezien de mijnput vrij snel is volgelopen heeft men het gros van de werktuigen moeten achterlaten waardoor je een getrouw beeld krijgt van het werk dat er vroeger werd uitgevoerd. Zoals in de meeste steengroeves werd ook hier vis uitgezet waaronder steur, snoek, karper en baars. Hoe dieper je duikt, hoe minder vis je tegenkomt maar dat wordt rijkelijk gecompenseerd door al het achtergelaten materieel en machinerie waaronder pompen, bielzen, mijnwagens, ladders en meer.

26 mei - 2 juni - Go Far @ Cyprus

Om en bij Larnaca, waar we naar goede gewoonte verblijven in hotel Tsialis en waar de Viking Divers op ons wachten, zijn indrukwekkende duiklocaties te vinden. Mysterieuze grotten, eeuwenoude amforen en scheepswrakken liggen hier onder het glinsterende wateroppervlak alsook het wrak van de in 1980 gezonken Zweedse ferry Zenobia. Dit gigantisch scheepswrak dat slechts op slechts één km uit de kust ligt, behoort tot de top tien van mooiste duikwrakken ter wereld. Duiken op de Zenobia is dan ook één van de meest spannende en fascinerende ervaringen ooit. Een absolute must-do !

Zo 12 juni - Fun dive @ Carrière Flato

Carrière de Flato, ook wel carrière de Floreffe genoemd, is zeer gekend onder Waalse duikers door z'n fraaie onderwaterwereld, z'n indrukwekkende en loodrechte wanden die doorlopen tot op de bodem en z'n bijzonder helder en azuurblauw water waardoor je als duiker al snel een bounty gevoel krijgt. Er zit enorm veel leven in de plas, mede door de ruim 2m lange steuren en de vele karpers en snoeken die hier zijn uitgezet. Verder werden er talrijke objecten afgezonken waaronder een zweefvliegtuig, een Cessna, grote en kleine zeilboten etc.  Waarlijk een stukje paradijs in de Ardennen !

Zo 19 juni - Fun dive @ Carrière Dour

De carrière van Dour, een voormalige kalkgroeve, is een duikstek met heel wat afgezonken objecten. Je kan er helemaal rond en zodoende kom je onder andere schuilhokjes, buizen, een moto, een fiets, ... plus wat auto- en bootwrakjes tegen. Daarnaast wordt Dour gekenmerkt door z'n helder water en diverse fraaie biotopen. Langs de oevers duik je tussen takken en wortels van oude boomstronken, de ideale schuilplaats voor de vele grote snoeken die zich graag laten fotograferen. En dat de cafetaria enkel bier aanbiedt uit lokale en ambachtelijke brouwerijen is ook meegenomen.

Zo 26 juni - Fun dive @ Carrière Troisfontaines

Carrière de Troisfontaines is een kleine en rustige steengroeve midden in de natuur waar vroeger kwartsiet werd gedolven. De groeve is klein maar fijn en wordt beheerd door Timber Diving, de plaatselijke duikclub die van de site een originele duikstek heeft gemaakt, zowel onder als boven water. Hier kan je heerlijk duiken na een hartelijke ontvangst. Carrière de Troisfontaines is vooral bekend om z'n drijvend BBQ-ponton (op aanvraag) en de ontelbare zoetwaterkreefjes die je zowat overal tegenkomt. Met wat geluk ontmoet je een paar prachtige steuren die de groeve rijk is.  

Zo 17 juli - Fun Dive @ NaturaGart Ibbenburen (D)

Duikersparadijs NaturaGart - één van de grootste kunstmatig aangelegde duikbassins ter wereld - heeft het allemaal: avontuur, spektakel, spanning en mysterie.  Ons duikers wacht een 1,2 km lang parcours vol schitterende steenformaties, vervallen ruïnes, donkere grotten, eindeloze gangenstelsels, verzonken tempels, antieke scheepswrakken en… meterslange steuren. Een bijzondere ervaring om nooit meer te vergeten. En aangezien het duikpark onderdeel is van een groot tuin- en waterpark met aquaria, wandelpaden, terrassen, restaurants, een klimbos en zoveel meer … is er ook heel wat te beleven voor niet-duikers en kids.  

Zo 17 juli - PADI Vrouwenduikdag

De derde zaterdag van juli is het wereldwijd PADI Vrouwenduikdag of PADI Woman's Dive Day ter promotie van meer vrouwen in duikpak en ter ere van alle dames in da ScubaLife house. Hoewel er stilaan meer en meer balans komt, is het zo dat duiken, zelfs anno 2022, nog overwegend een mannensport blijkt te zijn en daarom organiseren wij ook dit jaar weer een leuke duikdag op een verrassende locatie die wij nog even voor ons houden. Man of vrouw, iedereen is uiteraard welkom. Lees, moet van de partij zijn.  En ja, vaneigens worden alle dames die dag extra in de watten gelegd en dat door zowel de heren als met een leuke attentie. 

Zo 24 juli - Navigatieduik @ Galderse Meren

Duiken, navigeren adhv je kompas en een onderwaternavigatiekaart, dat is DE uitdaging van deze duikdag. En waar beter dan in de Galderse Meren, één van de populairste maasplassen en dé ideale plas om het navigeren op kompas helemaal onder de knie te krijgen. Al doende kan je op de bodem borden met afstanden en graden terugvinden. Er zit ook heel wat vis en de zandbodem daalt zacht glooiend af tot een max diepte van 9m. Onderweg dient er genavigeerd te worden langs verschillende afgezonken objecten.

Zo 31 juli - Training Dive Rescue @ Zilvermeer Mol

Veel meer dan de AOWD-cursus is de Training Dive Rescue gericht op het helpen van andere duikers in nood. Weten wat je moet doen om andere duikers met problemen te helpen, geeft niet alleen veel voldoening bij jezelf maar kan ook je zelfvertrouwen een boost geven. De oefeningen die je gaat aanleren variëren van het herkennen, voorkomen en oplossen van kleine problemen voordat het grote problemen worden tot leiding geven en hulp bieden bij noodgevallen. Deze zeer praktijkgerichte spilcursus is niet alleen één van de belangrijkste en leerrijkste om doen maar ook de plezantste van allemaal. Leut verzekerd ! 

Vr 13 - Ma 15 augustus - Stay Close @ Zeeland

Voor ons traditioneel en gezellig weekendje Zeeland trekken we dit jaar naar Wemeldinge een duik-hotspot met grote H. Bivakeren doen we op een camping waar gezelligheid troef is en waar we ons verdelen over stacaravans en (eigen) tenten. Moet het nog gezegd dat de catering zorgt voor natjes en droogjes plus een overheerlijke BBQ, vaneigens overgoten met de nodige hoeveelheid drank. In de directe omgeving van ons verblijf vind je genoeg duikstekken om de kop onder water te steken al naargelang het weer, de goesting en/of... de zere kop. 

Zo 21 augustus - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Zo 28 augustus - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Zo 4 september - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Zo 11 september - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Zo 18 september - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Zo 25 september - Fun dive @ Zeelandbrug (NL)

De Zeelandbrug was ontegenzeglijk één van de mooiste duikplaatsen van Zeeland tot hier in 2009 duizenden tonnen aan staalslakken werden gestort om de oever te verstevigen. Het onderwaterleven speelt zich dan ook voornamelijk af aan de kant en de peilers die uitbundig begroeid zijn en wemelen van het leven. De eerste peiler bereik je gewoon vanaf de kant. Meer op diepte kom je harders en zeebaarzen tegen en naargelang het seizoen stelen sepia's, zeepaardjes, slakdolfjes en zeedonderpadden de show. Duikers die een goede kompaskoers kunnen uitzwemmen geraken tot bij de fraai begroeide tweede peiler. Een efforke meer dan waard !

Seizoensafsluiter @ ???

Wanneer de dagen langzaam maar zeker wat korter worden en het buitenwaterseizoen op z'n einde loopt, gaan we d'er met z'n allen en naar goede gewoonte nog eens een goei lap op geven. Waar we naartoe trekken en wat we voor jullie in petto hebben, houden we nog even voor ons, maar weet dat team ScubaLife - zeker na de afgelastingen van vorige coronajaren - alle registers opentrekt om duikseizoen 2022 uit te wuiven met een 'specialleke', een adventure duik met grote 'A'. Wij zijn er van overtuigd dat de seizoenafsluiter 2022 even onvergetelijk, spectaculair en plezant wordt als alle voorgaande. Be prepared !!