Volgende duiken (onder voorbehoud)

Het is mogelijk dat duikstekken en data veranderd worden naargelang weersomstandigheden en/of het brevet van ingeschreven duikers. Daarom is het nuttig om onderstaande kalender regelmatig te checken. 

 

Za 05 - Zo 06 Dec - Kerstmarkt @ Opwijk (afgelast omwille van Covid19)

Terwijl in de buurgemeentes Sinterklaas langskomt is het Opwijkse dorpscentrum al in kerstsfeer gedompeld. Net als vorig jaar wordt de Borchtsite omgetoverd tot een gezellige en sfeervolle Kerstmarkt waar heel wat Opwijkse verenigingen je verwennen in hun houten chalets. En zo ook Scubalife. Onze chalet is DÉ place-to-be voor een smakelijke hap, een waaier aan dranken en ambiance in 't kwadraat. En zoals je dat van ons gewend bent, verwelkomt het Scubalife team jou en iedereen die je kent met open armen. En... ne gevulde portefeuille om de clubkas te spijzen. Een niet te missen evenement in aanloop naar de feestdagen !

 

Vorige duiken

Zo 08 Maart - Fun dive @ Todi

Om het seizoen te starten trekken we richting TODI, een 5* indoor duikcentrum waar men 2 uur lang kan snorkelen of duiken tussen meer dan 4000 kleurrijke, tropische zoetwatervissen, bekoorlijke zeemeerminnen en een decor dat verwijst naar het mijnverleden. Het bassin is opgedeeld in 8 verschillende zones die met een bellengordijn gescheiden zijn. De meer dan 30 verschillende soorten vissen zwemmen, schuilen en broeden tussen de vele levensechte decorelementen zoals een mijngang, grotten, autowrakken, tempelruïnes en een druk bezocht onderwatercafé. Kortom, een unieke duikbeleving in een uniek decor !

Zo 15 Maart - Fun dive @ Nemo 33

Of je nu meegaat om een plezierduikje te maken, om het zweet van de werkweek af te spoelen, om een deep dive mee te snoepen, om je huidige vaardigheden op te krikken, …, Of, om gewoon indoor te duiken in 2,5 miljoen liter helder en tropisch warm water zonder een verre reis te maken… Iedereen kan wat in NEMO33, het op één na diepste zwembad van Europa, na Deep Joy in Venetië. Zelfs de grootste koukleumen onder ons. Zeker is alleszins dat wie hier de kop onder water steekt, duikt onder de meest ideale omstandigheden.

Za 11 april - Paasduik @ Zilvermeer Mol

Het Zilvermeer van Mol is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste duikstekken in België. Er zit heel wat vis en de zandbodem daalt zacht glooiend af tot een max diepte van 9 meter met twee uitschieters tot 15 meter. Om de duikstek nog aantrekkelijker te maken werden er een negentigtal kunstwerken op de bodem geplaatst die je kan ontdekken adhv een onderwaternavigatiekaart. Het is dan ook dé geschikte plas om te (leren) duiken en/of het navigeren op kompas onder de knie te krijgen. En wie weet heeft de Paashaas wat eitjes op overschot verstopt aan de waterkant ???

Do 16 april - Night Dive @ Nemo33

Voor al diegenen die Nemo33 nog niet kennen en/of er nog nooit gedoken hebben... Nemo33 is het op één na diepste zwembad ter wereld, na Deep Joy in Italië. Het diepste punt bevindt zich op 33m en de gemiddelde temperatuur van het water bedraagt 30°C, een droom voor onze koukleumen. Met het oog op de nachtelijke duik in de put van Ekeren (1 mei) en de adventure dives in de Ardeense steengroeven (juni), dalen we eerst nog eens af met breeklichtjes in de beveiligde omgeving van Nemo33. Een aanrader voor wie zich hierop wil voorbereiden en niet voor verrassingen wil komen te staan of gewoon voor de fun.

Zo 19 april - Fun dive @ De Ster Sint Niklaas annex SLBE BBQ

Recreatiedomein de Ster is een prachtig gelegen duikstek in natuurgebied. Ook onderwater is het de natuur die het moet doen. Je vindt er heel wat soorten vis zoals schub-, gras- en spiegelkarpers, snoek, baars, voorn, zoetwaterkreeftjes en grote scholen kleine visjes. Er zijn redelijke faciliteiten zoals kleedkamers, warme douches en een vulstation. Na de duik zakken we terug af naar Mazenzele waar John&Kelly en de SLBE-grillmasters Maarten, Jonathan en Miel ons opwachten met een perfecte en overheerlijke BBQ, vaneigens overgoten met de nodige hoeveelheid drank.

Vr 24 april - Quiz Davidsfonds Mazenzele @ De Kersenpit

Als er ergens mooie prijzen te winnen zijn en we tegelijkertijd onze duikvereniging kunnen promoten, is ScubaLife van de partij. En nu het Mazenzeelse Davidsfonds z'n jaarlijkse algemene quiz organiseert, doen we naar goede gewoonte mee. De inhoud van de quiz ligt vooral op algemene vragen met bijzondere aandacht voor cultuur in de brede betekenis van het woord wat onze gelegenheidsploeg een waterkansje geeft om hoog te eindigen. En ook al winnen we niet, doen we het voor de toffe sfeer, het amusement, de eer én om ScubaLife in de kijker te zetten. En moet het nog gezegd... Supporters zijn van harte welkom.

Za 26 april - Spellekesduik @ Nemo33

Tijdens elke duik moeten we alert blijven en ons steeds bewust zijn van de situatie en van onszelf. Evenwel, een onbekende omgeving, diepte, stress en perslucht kunnen ervoor zorgen dat ons brein helemaal gedesoriënteerd raakt, we minder snel en helder gaan denken en hopeloos gaan panikeren. Wil je in de veilige omgeving @ Nemo33 ervaren hoe onze hersenen onderwater werken? Zo ja, duik dan zeker mee en ervaar aan de hand van raadsels, puzzels en zoekplaatjes hoe ons geheugen en onze aandacht beïnvloed worden. Je kan er als duiker alleen maar voordeel uit halen. En een hoop plezier, dat ook natuurlijk!

Vr 01 mei - Night Dive @ Put van Ekeren

Het heeft wat, nachtduiken in de Put van Ekeren! Wie hier 's nachts duikt ziet een compleet andere plas dan met zonlicht. Niet alleen duik je in het donker, het wemelt er van de vissen, vnl. aan de put en boven het wier aan de oevers. Sommige vissen die zich overdag niet of nauwelijks laten zien, komen 's nachts te voorschijn op zoek naar voedsel terwijl anderen zich dan juist gaan verstoppen. Fascinerend zijn de jachtpartijen van de snoek die er niet voor terugdeinst om onder de ogen van duikers een smakelijk visje naar binnen te werken. En, omdat je met lamplicht duikt, zien kleuren er helderder uit dan met natuurlijk licht. Een aanrader, zeer zeker !

Zo 03 mei - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Za 09 mei - Cursus EHBO en EFR @ John&Kelly's Place

Een mens kan 8 minuten zonder hartslag. Na 5 minuten is er al hersenschade en geheugenverlies. Het zijn dan ook de eerste minuten die het verschil maken tussen leven en dood. Door snel en correct te handelen bij bv. een duikongeval of een hartstilstand, kan al wie geoefend is in reanimatie een leven redden. Elk jaar biedt Scubalife dan ook een cursus EHBO en EFR aan waarin je naast secundaire hulp zoals shockbehandeling, onderkoeling, oververhitting, behandeling van allergische reacties en meer, adequaat leert reanimeren en een defibrilator (AED) gebruiken in afwachting van professionele hulp. Iedereen welkom, duikers en niet-duikers.

Zo 10 mei - Fun dive @ Gentse Blaarmeersen

Het sport-en recreatiepark Blaarmeersen is de groene sportieve long van Gent. De duikzone met een traag aflopende zandbodem tot 15m is perfect voor beginnende duikers. Je vindt er ondermeer karper, snoek, snoekbaars, blankvoorn, paling en zoetwaterkreeftjes. Twee autowrakken, twee grafzerken, een duikklok, een anker en een onderwaterhuis zorgen voor iets extra. Het zicht varieert van anderhalve tot 10 meter, afhankelijk van het weer. Niet alleen onder water is het heerlijk vertoeven, ook boven water is het aangenaam verpozen op het strand, de ligweide of het zonnige terras. Ideaal dus voor een ontspannend dagje uit met het ganse gezin.

Za 16 mei - SLBE Navigatiecursus - Theorie @ John&Kelly's Place

Een kompas lezen en je weg ermee vinden is voor velen een hele opgave. En waarom nu precies dat ene kleine naaldje steeds het noorden aanwijst is soms nog een groter raadsel. Hoe dan ook en of je nu duikt of niet... Niet weten waar je je bevindt of niet weten hoe je terugkomt vanwaar je was vertrokken, kan je flink wat stress en angst bezorgen. Zeker als beginnend duiker. Geen nood, tijdens deze praktijkgerichte SLBE-navigatiecursus wordt je stap voor stap wegwijs gemaakt in de technieken en vaardigheden van het (onderwater)navigeren en leer je een kompas gebruiken. Niet te missen, voor duikers en niet-duikers.

Zo 17 mei - Fun dive Geocaching @ Galderse Meren Breda (NL)

Duiken, navigeren en geocoachen in de Galderse meren, dat is dé uitdaging. En waar beter dan in deze oude zandwinningsput met twee uitgezette parcoursen. In de plas liggen verschillende platformen en meerdere objecten. Maw., de Galderse meren met z'n subtropisch blauw water en zicht tot wel 15 meter, zijn de ideale duikstek om ervaring op te doen en waarin je al geocachend je navigatietechnieken kan testen. Het meer is kids-proof, er is een grote speeltuin, de strandjes zijn schoon en er zijn kramen met friet, ijs en drank. Niet-duikende partners en kids kunnen hier dus naar hartenlust zonnen, zwemmen en/of ravotten.

Vr 22 - Za 23 mei - Stay close Zeelandweekend

Naar goede gewoonte trekken we wederom richting Wemeldinge, dé duikhotspot van Zeeland. Keuzemogelijkheden genoeg daar om de kop onder water te steken voor zowel beginners als gevorderden en geschikt voor zowel een fun dives, nachtduiken en stromingsduiken al naargelang het weer en de goesting én... Om praktijkproeven af te leggen. En of je één dag duikt of 3 dagen lang, dag en nacht - of helemaal niet - het wordt een weekend lang genieten. Voor iedereen, duiker of niet-duiker. Onze uitvalsbasis wordt opnieuw Camping de Rusen, een oergezellige familiecamping waar we ons verdelen tussen caravans, mobilhomes en tenten.

Za 30 mei - Fun dive @ Barrage du Lac de l'Eau d'Heure

Barrage de l’Eau d’Heure is een mooie gevarieerde duikstek. Het stuwmeer is heel toegankelijk en heeft naast helder water met een groot aantal onderwaterobjecten ook een unieke onderwaterbiotoop. Het water van de Barrage is vrij helder en kan in de zomer oplopen tot 18°C. Flora is er nauwelijks maar fauna des te meer met oa baars, snoek, paling, forel, zebramosseltjes en zoetwaterkwalletjes. Leuk aan Barrage is dat er twee duikzones zijn (A en B) met elk een ander karakter. Naast een zanderige zone zijn er zones met rotsen en boomstronken waar slakken en zoetwaterkreeftjes huizen. Zeker een duik waard. Ideale plek ook voor een gezinsuitstap.

Za 06 juni - Testdag ScubaPro @ Put van Ekeren - Geannuleerd door ScubaPro

Duiken in de Put van Ekeren en tegelijkertijd de nieuwste materialen van ScubaPro uittesten? Gratis ende voor niets. Heb je altijd al eens dat nieuwe jacket willen proberen, die baanbrekende duikcomputer, de meest geavanceerd ademautomaat of andere materialen van Scubapro? Of misschien de mensen achter Scubapro ontmoeten. Dat kan allemaal op deze testdagen. Duiken kan wel enkel met je eigen materiaal behalve met de items die je wil uittesten. Omwille organisatorische redenen is vooraf inschrijven verplicht. Doen wij de rest. Vergeet de dag zelf je identiteitskaart niet mee te nemen als waarborg voor het geleend materiaal.

Zo 07 juni - Fun dive @ Carrière de Lillé (Sprimont)

Duiken in de carrière van Sprimont - een ondergelopen granietgroeve - is duiken in een surrealistische omgeving. De put op zich is niet groot maar de wanden, die loodrecht afdalen tot een diepte van 28 meter, zijn ronduit indrukwekkend. Je duikt te midden van grote rotsblokken, steile wanden en een weelderige begroeiing én op de bodem ontdek je allerlei achtergelaten en afgezonken objecten. Er werd veel vis uitgezet zoals karper, snoek, baars, zalm, forel en barbeel. Maar wie geluk heeft komt Igor en Boris tegen, twee tamme steuren en favoriete troetels van menig duiker. Een bijzondere ervaring in een schitterend decor.

Zo 14 juni - Fun dive @ Carrière de Traigneaux (Villers-deux-Eglises)

De steengroeve van Traigneaux is een oude marmergroeve in een mooie, bosrijke omgeving. De max diepte is 28 meter en het water is er bijzonder helder. Aangezien de mijnput vrij snel is volgelopen heeft men het gros van de werktuigen moeten achterlaten waardoor je een getrouw beeld krijgt van het werk dat er vroeger werd uitgevoerd. Zoals in de meeste steengroeves werd ook hier vis uitgezet waaronder steur, snoek, karper en baars. Hoe dieper je duikt, hoe minder vis je tegenkomt maar dat wordt veelvuldig gecompenseerd door het achtergelaten materieel en machinerie waaronder pompen, bielzen, mijnwagens, ladders en meer.

Zo 21 juni - Fun dive @ Carrière Dongelberg

Dongelberg, waar vroeger kalk en steen werd ontgonnen, heeft dat tikkeltje ongereptheid dat je in andere carrières niet vindt. De groeve, met een zeer gediversifieerde fauna en flora, is behoorlijk diep. De faciliteiten zijn dik oké en er zit aardig wat vis zoals snoek, baars, paling, barbeel, karper, voorn en meer. Verder zijn er een honderdtal karpers uitgezet die te vinden zijn aan het ponton waar ze worden gevoed. Op de bodem liggen heel wat objecten waaronder een fiets, een busje en een vliegtuig. Mooi zijn ook de steile muren, vol met grotjes en spelonken op slechts enkele meters diepte. Een aanrader voor elke duiker.

Zo 28 juni - Fun dive @ Carrière de La Rochefontaine

La Roche Fontaine, een oude marmergroeve, staat voor rood gekleurde rotsen, goed zicht, veel vis en tal van afgezonken objecten waaronder een sleepboot, een Porsche en zelfs een afgedankte Hawker Hunter van het Belgische leger. De groeve is opgebouwd uit verschillende niveaus die, gescheiden door loodrechte wanden, bezaaid zijn met oude werktuigen zoals een gondel, allerlei materiaal en de barak waar de arbeiders vroeger middagpauze hielden. Indrukwekkend is de enorme kraan die ver boven het wateroppervlak uitsteekt.

 Zo 05 juli - Fun dive @ Het Gemaal

Het Gemaal, een bekende duiklocatie langsheen het Grevelingenmeer, heeft een rijk onderwaterleven en is niet onderhevig aan getijden waardoor men er de hele dag kan duiken. Fascinerend is de lichtinval langs de kleurrijk begroeide pijlers van het gemaal, die haast Mediterraans aandoen. Bijna elke centimeter is begroeid in allerlei vormen, kleuren en variaties... Een onvergetelijk schouwspel. Naast grote palingen, anemonen, oesters, viltwier, puitaal, platvis en een massa kreeften kan je hier ook het Japanse bessenwier aantreffen, dé eet- en schuilkamer van de vele kleine vissen en garnaaltjes. Niet te missen !

Zo 12 juli - Fun dive @ Carrière Dongelberg

Dongelberg, waar vroeger kalk en steen werd ontgonnen, heeft dat tikkeltje ongereptheid dat je in andere carrières niet vindt. De groeve, met een zeer gediversifieerde fauna en flora, is behoorlijk diep. De faciliteiten zijn dik oké en er zit aardig wat vis zoals snoek, baars, paling, barbeel, karper, voorn en meer. Verder zijn er een honderdtal karpers uitgezet die te vinden zijn aan het ponton waar ze worden gevoed. Op de bodem liggen heel wat objecten waaronder een fiets, een busje en een vliegtuig. Mooi zijn ook de steile muren, vol met grotjes en spelonken op slechts enkele meters diepte. Een aanrader voor elke duiker.

Za 18 juli - Womens Day @ NaturaGart Ibbenburen (D)

Duikersparadijs NaturaGart - één van de grootste kunstmatig aangelegde duikbassins ter wereld - heeft het allemaal: avontuur, spektakel, spanning en mysterie.  Ons duikers wacht een 1,2 km lang parcours vol schitterende steenformaties, vervallen ruïnes, donkere grotten, eindeloze gangenstelsels, verzonken tempels, antieke scheepswrakken en… meterslange steuren. Een bijzondere ervaring om nooit meer te vergeten. En aangezien het duikpark onderdeel is van een groot tuin- en waterpark met aquaria, wandelpaden, terrassen, restaurants, een klimbos en zoveel meer … is er ook heel wat te beleven voor niet-duikers en kids.  

Di 21 juli - Fun dive @ Zeeland

Duikstek nog te bepalen.

 

 

Zo 9 augustus - Fun dive @ Frans Kokrif

Het Frans Kokrif, vernoemd naar de eerste Zeeuwse duikondernemer, is een populaire duikstek met een wirwar van oude dijkresten en prachtig begroeide reefballs, een schuilplaats voor oa. kreeften, krabben en zeenaalden. Op de zandbodem leven voornamelijk platvissen, zeedonderpadden, grondels, palingen, slakjes en zoveel meer. Heel bijzonder is de steiger waar op zonnige dagen het zonlicht fotogeniek door komt schijnen en de zogenaamde Heuvel van Dreischor, een prachtig en kleurrijk begroeid rif met een overvloed aan zeeleven. Kortom, de Grevelingen op z'n mooist.

Za 22 augustus - Fun Dive @ Zeeland, duikstek nog te bepalen

Extra oefendag voor onze studenten, ter voorbereiding op hun examen.

 

 

Zo 23 augustus - Fun dive @ Zeelandbrug

De Zeelandbrug was ontegenzeglijk één van de mooiste duikplaatsen van Zeeland tot hier in 2009 duizenden tonnen aan staalslakken werden gestort om de oever te verstevigen. Het onderwaterleven speelt zich dan ook voornamelijk af aan de kant en de peilers die uitbundig begroeid zijn en wemelen van het leven. De eerste peiler bereik je gewoon vanaf de kant. Meer op diepte kom je harders en zeebaarzen tegen en naargelang het seizoen stelen sepia's, zeepaardjes, slakdolfjes en zeedonderpadden de show. Duikers die een goede kompaskoers kunnen uitzwemmen geraken tot bij de fraai begroeide tweede peiler. Een efforke meer dan waard !

Zo 30 augustus - Praktijkexamen (A)OWD @ Geersdijk, Veerse meer

Van theorielessen over gepersonaliseerde praktijkduiken in zwembadwater tot diepere sessies in buitenwateren... Tijdens al deze stappen hebben onze cursisten hun kennis over het duiken in kleine stappen en onder kundige begeleiding van onze divemasters opgebouwd en omgezet in echte duikvaardigheden. In deze laatste sessie te Geersdijk zal onze instructrice alle aspirant-duikers beoordelen en evalueren of ze de vaardigheden meester zijn.  Wie slaagt krijgt zijn welverdiende (A)OWD-brevet en kan als gebrevetteerde duiker de fascinerende onderwaterwereld (verder) gaan ontdekken, wereldwijd !

Zo 12 september - Fun dive @ Put van Ekeren

Welke duiker heeft nog nooit gehoord van de Put van Ekeren? Welke ancien heeft hier niet zijn eerste duikpasjes gezet? De vijvers die gegraven werden als waterwinning voor de vroegere stoomrangeerlocomotieven zijn DE plaats bij uitstek om te leren duiken, opleidingsduiken af te ronden of om gewoon de kop onder water te steken en te genieten. Beginnende duiker of ervaren duiker... Iedereen komt hier aan zijn trekken. Het zicht is er vrij behoorlijk en er is geen stroming om rekening mee te houden. Kenmerkend zijn de grote visstand, de prachtige lichtinvallen en de fossiele schelpen die je hier kunt vinden tussen de 6 en 9 meter.

Za 26 september - Seizoensafsluiter @ ???

Wanneer de dagen langzaam maar zeker wat korter beginnen worden en het buitenwaterseizoen zo stilaan op z'n einde loopt, gaan we d'er naar goede gewoonte nog een goei lap op geven. Waar we naartoe trekken en wat we voor jullie in petto hebben, houden we nog even geheim maar weet dat team Scubalife alle registers opentrekt om duikseizoen 2020 origineel af te sluiten en uit te wuiven met een "specialleke", een adventure duik met grote "A".  Wij zijn er van overtuigd dat onze seizoenafsluiter  onvergetelijke wordt, even spectaculair, mysterieus en plezant als vorig jaar toen we met z'n allen het Duitse Naturagart zijn ingedoken. Be prepared !

30 okt - 07 nov - Go Far @ Bonaire

Tijdens de herfstvakantie, als het hier in België al wat guur en ongezellig wordt, vliegt ScubaLife richting Bonaire waar we een topverblijf hebben bedongen aan zeer democratische prijzen en waar een 85-tal ongerepte koraalriffen en een enorme diversiteit aan tropische vissen op ons wachten. Niet voor niets wordt Bonaire jaar na jaar uitgeroepen tot beste duikbestemming in de Caraïben. Niet voor niets prijkt er "Divers Paradise" op alle nummerplaten. Kortom, of je nu duikt of niet, een natuur-, cultuur- of een strandfanaat bent, of gewoon een leuke tijd wil hebben met een toffe bende in een ongedwongen sfeer... Iedereen komt hier aan zijn trekken.  

Zo 22 november - DiveXpo @ Antwerp Expo (omwille van Covid19 verplaatst naar 9 & 10 Oktober 2021)

Recreatief of beroepshalve... Expo Rec to Tec is DE beurs voor iedereen die gepassioneerd is door het duiken. Na jaren mee de kar te hebben getrokken van tec dive beurzen, vond Stefan Panis - een gepassioneerd technisch duiker, onderwaterfotograaf en organisator van events - het hoogtijd om de eigen vleugels uit te slaan.  Bijgestaan door een enthousiast team met frisse ideeën werd Dive Expo boven de doopvont gehouden. Hun doel : een mooie en betaalbare beurs organiseren met even enthousiaste standhouders, super voordrachten, workshops en een fotowedstrijd in een mooie exposantenruimte! Een unieke duikbeleving!