ScubaKids

Duiken is een familiesport en net daarom wordt jeugdduiken steeds populairder. ScubaLife.be, met als onderdeel ScubaKids, biedt kwalitatieve duikopleidingen aan vanaf 8 jaar. En, omdat leren duiken voor kinderen niet helemaal hetzelfde is als voor volwassenen, leggen wij bij het jeugdduiken vooral de nadruk op personal, safe en fun én een tempo op maat van jouw kind.

ScubaLife beschikt over een 10-tal jeugdduikuitrustingen in verschillende maten. Jeugdduikers krijgen op die manier aangepast duikmateriaal mee tijdens de duiklessen.

 

Vanaf 8 jaar kan je deelnemen aan de SLBE Bubblemaker opleiding

De Bubblemaker opleiding biedt ouders een gestructureerd en kwalitatief programma aan waarin hun kinderen vaardigheden kunnen ontwikkelen, over de onderwaterwereld kunnen leren en op een gezonde en veilige manier plezier kunnen beleven aan de duiksport. Het is ook een ideale gelegenheid om met het ganse gezin een duikopleiding te volgen!

Onze Bubblemakers krijgen de gelegenheid om :

  • te ervaren wat duiken is, onder rechtstreekse zorg en toezicht van een ervaren SLBE-professional.
  • hun eerste ademteug onderwater te halen in water dat niet dieper is dan twee meter.
  • te leren over het gebruik van duikapparatuur voor kinderen (die anders is dan die voor volwassenen).
  • een heel avontuur te beleven en veel plezier te maken.

Na deelname krijg elk kind een certificaat en een bubblemaker geschenk.

Kostprijs : op aanvraag

 

Vanaf 10 jaar kan je starten met de JUNIOR OPEN WATER cursus

De Junior Open Water cursus bestaat in totaal uit 6 lessen en een theoretisch examen. Hiervan zijn 3 lessen (bestaande uit 5 modules) in het zwembad en 3 lessen (bestaande uit 4 modules) in het buitenwater.

De Junior Open Water cursus verloopt als volgt :

  • 3 zwembadsessies (5 modules).
  • een theoretisch examen na de laatste zwembadsessie. Het studeren van de theorie gebeurt thuis door zelfstudie, adhv het boekenpakket dat inbegrepen zit in onze ALL-IN prijs.
  • 3 buitenwatersessies (4 modules) in ofwel het Zilvermeer te Mol, de Put van Ekeren of de Oosterschelde.

Na het behalen van hun brevet mogen Juniors enkel verplicht duiken met één van hun beide ouders indien deze in het bezit zijn van een duikbrevet of met een duikprofessional.

Het Junior Open Water brevet is levenslang geldig en wordt internationaal erkend. Eenmaal de leeftijd van 15 jaar bereikt is, kan men upgraden naar het 'volwassen' Open Water brevet en dit zonder een extra cursus te hoeven volgen.

Kostprijs : op aanvraag