Rescue Diver

Als OWD is het meelopen met je buddy. 

Als AOWD mag je zelfstandig met je buddy duiken maar kan je nog vertrouwen op je buddy. 

Rescue Diver is net dat tikkeltje meer. Rescue Diver is het voorbereidende brevet op professioneel duiker. Hier vertrouwt de mindere buddy op jou. Jij die aan de top van het recreatieve duiken staat. 

Als Rescue Diver  

  • kan/mag/moet je duiken organiseren
  • neem je de leiding
  • zorg je voor je mededuikers
  • controleer je de duik, de duikplaats, de organisatie
  • kan je iemand in nood redden 

Rescue Diver is geen echte cursus waarbij x aantal duiken moeten voltooid worden. Het is een leerproces over verschillende duiken gedurende een hele duikperiode. 

Als cursist Rescue Diver is het dan ook van belang om zoveel mogelijk duiken mee te doen om ervaring op te doen en de skills in te oefenen. Op elk van onze fun-dives kunnen er reddingsoefeningen gesimuleerd en geoefend worden.  

Een cursist Rescue Diver moet voor elke duik een briefing geven wat betekent dat elke duik dus op voorhand "bestudeerd" dient te worden.  

Uiteraard dient er ook een theoretisch examen afgelegd naast een praktijkexamen. Dit laatste bestaat uit een volledige duik begeleid door een PADI instructeur, gevolgd door enkele reddingsoefeningen. 

Voorafgaand dien je ook onze EFR (Emergency First Response - EHBO) cursus te volgen waarna hier ook een theoretisch examen van afgenomen wordt. Deze moet 2-jaarlijks herhaald. 

Wanneer dit alles perfect verloopt zal een PADI instructeur jouw theoretisch en praktisch examen afnemen en beoordelen. 

Kost : € 250 

  • inclusief : cursus, examen, begeleiding.
  • excl de kostprijs van de duikuitstappen en eventueel huur duikmateriaal. Aangezien het een vrij intensief leerproces betreft is het van belang dat je duikmateriaal goed op jou is afgestemd.
  • excl de verplichte EFR cursus. 

Het materiaal dat je niet zelf hebt kan via ScubaLife aan cursusprijs gehuurd worden. 

Geef gerust een seintje via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via onze contactpagina. Spreken we een tijdstip af en brengen we meteen alles in gereedheid voor jouw cursus.