(Junior) Open water Scubadiver

Feit is dat steeds meer mensen zin hebben om de fascinerende onderwaterwereld te ontdekken. En gelijk hebben ze! ScubaLife helpt en begeleid je graag met het behalen van je eerste echte duikbrevet.

Je reis begint met de Open Water Diver basiscursus (OWD-cursus), 's werelds meest populaire duikcursus waarop alle verdere opleidingen gebaseerd zijn.

Cursusinhoud :

Tijdens de OWD-cursus leer je eerst goed ademen onder water en je comfortabel voelen tijdens een duik. Eens dat dik in orde is gaan we verder met praktijk-duikoefeningen om geheel zelfstandig - maar steeds met buddy - te kunnen duiken op een veilige manier. Er hoort natuurlijk ook de nodige theorie bij waarna een examen wordt afgenomen. Met je OWD-brevet kan je levenslang én wereldwijd gaan duiken tot een diepte van 18 meter. Je dient in elk plaatselijk duikcentra enkel en alleen je brevetkaart te tonen en met je logboek te bewijzen dat je recent nog gedoken hebt.

De PADI Open Water Diver cursus bestaat uit 3 modules :

  • Theorie (zelfstudie met cursuspakket) om de basisbeginselen van het duiken te begrijpen. Aan het eind van elk hoofdstuk krijg je vragen over de leerstof te beantwoorden om zeker te zijn dat je deze helemaal begrijpt. Je kan – als je dat wenst - ook een video bekijken die een vooruitblik geeft op de duikvaardigheden die je in een zwembad of buitenwater zal gaan oefenen.
  • 4 duiken in beschut water waar onze divemasters je alles leren over je uitrusting, het samenstellen ervan, de handsignalen, het controleren van je drijfvermogen, de basis van onderwaternavigatie en veiligheidsprocedures.
  • Na de 4 duiken in beschut water ga je naar het 'open water' waar je minimaal 6 duiken gaat maken. Je gaat daarbij alle vaardigheden die je eerder in beschut water aanleerde in de praktijk brengen en finetunen. En dat terwijl je geniet van wat de plaatselijke omgeving te bieden heeft.

Om af te sluiten volgen dan nog één of twee duiken in de Oosterschelde, begeleid door één van onze instructeurs, die het aangeleerde zal beoordelen en je theoretisch examen afneemt. Een examen waarvoor wij je tot in de puntjes hebben voorbereid.

Ben je geslaagd, ben je ook klaar met je eerste duikcursus, krijg je je OWD-brevet en logboek én... mag je terecht fier zijn en jezelf Open Water Diver noemen.

Kost : € 450

  • inclusief : cursusboek, begeleiding, examen, brevetkosten.
  • exclusief : de kosten van de duikuitstappen en eventueel huur materiaal dat gezien het vrij intensieve leerproces goed passend en afgesteld moet zijn.

Het materiaal dat je niet zelf hebt kan via ScubaLife aan cursusprijs gehuurd worden.

Laat ons weten wanneer je klaar bent om te starten via This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. of via onze contactpagina. Doen wij de rest en zoeken we samen naar een geschikte startdatum.

Bouwstenen SLBE OWD : klik hier